A 2006-ban létrejött Sc RDE Harghita Srl azt tűzte ki céljául, hogy a magas szakmai színvonalú higiéniai szolgáltatások jövőképét teremti meg.

Az előzőleg Sc AVE Harghita Salubritate Srl néven ismert Sc RDE Harghita Srl, 2014-ig az osztrák AVE Umwelt csoport tagja volt. Romániában az AVE csoport a Székelyudvarhelyen és a környező településeken nem veszélyes háztartási és ipari hulladékok kezelésével foglalkozó AVE Harghita Salubritate Srl révén lépett be a hulladékpiacra.

2014 tavaszán az AVE Magyarország tulajdonába kerül a magyarországi NHSZ csoport, a Sc AVE Harghita Salubritate Srl pedig – amely az AVE Magyarország csoporthoz tartozott – 2014-ben az NHSZ csoport leányvállalata lesz, így 2015 elején a cégnév Sc AVE Harghita Salubritate Srl –ről Sc RDE Harghita Srl-re változik.

A Sc RDE Harghita Srl Románia területén több munkaponton végzi tevékenységét: Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Szentegyházán, Kolozsváron és Gyergyószentmiklóson.

Az RDE Harghita Srl modern MAN típusú hulladékszállító haszongépjárművekkel áll ügyfelei rendelkezésére, flottájának átlagos életkora 5 év. Saját szervizzel rendelkezünk a naponta használt haszongépjárművek, konténerek és gépek javítása és karbantartása érdekében.

Székelyudvarhely környékén befektettünk a települések szépítésébe, kicserélvén az utcai szemeteseket és korszerűsítvén a lakossági előgyűjtő pontokat.

Ügyfeleink részére jó minőségű, 120, 240 Literes szemétgyűjtők megvásárolásának lehetőségét, jogi személyek számára pedig 1, 1, 5, 7, 20 és 31 köbméteres konténerek bérlésének lehetőségét biztosítjuk.

2009-től kezdődően lakossági gyűjtőszigeteket hoztunk létre az újrahasznosítható anyagok szelektív gyűjtése érdekében. Így, a papír, a műanyag, a fémek és az üveg nem kerülnek a lerakóra, ezáltal jelentős mennyiségű nyersanyagot és energiát spórolván.

Csapatunkat környezetvédelmi, gazdasági és jogi szakemberek alkotják.

Munkatársaink tudása, a különböző országokban szerzett tapasztalatok, műszaki felszereltségünk és tőkeerős cégünk befolyása ügyfeleink számára ideális körülményeket biztosít a hulladékgazdálkodás problémájának megoldásához.